Alex Hales tvekan för Englands tredje testet mot Sydafrika på grund av sjukdom

England hoppas Alex Hales kommer att passa för det tredje testet mot Sydafrika efter öppnaren blev den senaste spelaren att drabbas av ett virus.

kastare Chris Jordan och slagman Nick Compton har redan gått igenom en sjukdom bugg, medan ett antal lagets familjer också lidit under det andra testet i Kapstaden, men tidpunkten för Hales’ situation är mer oroande.

Han var passar nog för ett nät i Johannesburg på torsdag , även om England var oroliga nog av hans symptom för att säkerställa att han gjorde så bort från resten av gruppen.

Nottinghamshire slagman förväntas spela om hans tillstånd försämras över en natt men Yorkshire Gary Ballance är i standbyläge bör han behövs.I det fallet Compton, efter att ha öppnat (Expekt) vadd i hans första nio Tester för England skulle gå med kaptenen Alastair Cook på toppen av ordern, med Ballance stickning lägre down.South Afrikas captaincy switch är en chansning som kan arbeta mot England | Andy Bull Läs mer

”Alex Hales har fått lite av en bugg, igår och idag. Han har kommit för en hit och han ska gå tillbaka efter det så att han inte smitta resten av oss ”, säger Cook. ”Vi får vänta och se på honom, men han har en träff så att han inte kan vara så illa. Det verkar att slå lite slumpmässigt.Nick hade häromdagen och han är bra.”

Även om Hales deltagande kommer att lösas vid tidpunkten för dugg, det finns en kvardröjande oro för att andra medlemmar (Expekt) av sidan kunde bli sjuk mid-match.

”Du kan inte göra något åt ​​det som en kapten, det medicinska teamet är på det”, säger Cook.


”Det är bara ett virus bugg, så det är svårt att sluta. Om det händer i spelet så är det otur eller hur?”

England gå in i Test veta seger skulle ge dem ett avgörande 2-0 ledning med en att spela.Priset är en stor en -. Med Sydafrika rankas No1 i världen och England har bara vunnit en gång bort eftersom deras motståndares idrotts återtagande

”Det skulle vara en stor framgång för den här sidan för att komma hit och slå Sydafrika hemifrån. Och vi är i stånd att göra det ”, säger Cook. ”Möjligheten finns där och det är bara om vi är tillräckligt bra för att ta den.

”Det är en spännande tid att spela på vad är förmodligen två resultat wickets i dessa kommande två matcher. Vi måste vinna en för att vinna serien. Det är en stor situation att vara i.”

Sydafrika kommer att ledas för första gången på Wanderers från AB de Villiers, som ärvde jobbet när Hashim Amla avgick förra veckan.De Villiers lovar att föra en mer dynamisk ledarstil än hans vetenskapliga föregångare, och lovade att göra turister känner värmen.

”Jag är en mycket konkurrenskraftig person och jag verkligen hatar att förlora”, sade han. ”Att förlora är inte ett alternativ. Vi är här för att vinna serien och det är allt jag fokusera på just nu.Jag har aldrig varit den typ att kasta en massa ord runt eller släde, men jag vill ha bra kroppsspråk och för laget att ha bra kroppsspråk, att vara i ansiktet på det sättet.

”jag tycker om att verkligen göra dem att känna sig obekväma och påminna (Ladbrokes) dem att de är borta från hemmet och inte åtnjuter [växelkurs] pund till rand för mycket.”

Sydafrika ger allvarligt överväga offra spinner Dane Piedt till förmån för ett fullskaligt takt kvartett på en yta förväntas erbjuda studsa och tempo, men England har lyxen att allround Ben Stokes och Moeen Ali för att göra en sådan gamble onödig.

< p> ”Om bollen inte flyga genom och sömmar runt vi har fått en ganska bra söm attack också och om det får varmt och inte snurra lite vi har fått denna möjlighet”, säger Cook. ”Jag är väldigt bekväm med det här laget att spela i alla förhållanden.”